Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокуратура ловить «рибу» в лісі: на Львівщині десять обшуків

1/3
Сьогодні, 22 липня, на Львівщині працівники прокуратури та управління захисту економіки провели більше як десять обшуків. Зокрема, у трьох директорів лісопідприємств, трьох лісничих та чотирьох майстрів лісу, причетних до системних незаконних порубок та розкрадання лісу Про це під час брифінгу повідомив прокурор Львівщини Юрій Квятківський, передає кореспондент Гал-інфо.

Обшуки відбулися в помешканнях і на робочих місцях.

«Під час проведення обшуків вилучено  документи щодо проведення господарських операцій, печатки неіснуючих підприємств, документи на право власності на об’єкти нерухомості, чорнові записи щодо розподілу лісової продукції», - розповів прокурор.

Він зазначив, що за скоєння злочину п’ятьом посадовця – серед них два директори, один лісничий та два майстри лісу,  повідомлено про підозру, і на цей час вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу та накладення арешту на їхнє майно.

Прокурор додав: щодо інших посадових осіб готуються матеріали про повідомлення про вчинення злочину.

«Викрито діючого та колишнього директорів турківського "Галсільлісу", які в 2014 -15 роках організували схему проведення незаконних вирубок лісу. Збитки від такої діяльності сягнули понад 6,5 млн грн. Йдеться про вирубування більше як тисячі кубів лісу Карпатського регіону області, (а це 16 вагонів деревини). Вік дерев не дозволяв це проводити, повнота їх насадження була нижче мінімально допустимої норми.

«Обидвом директорам лісогосподарства повідомлено про підозру у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам. Одночасно повідомлено про підозру у службовій недбалості лісничому та двом майстрам лісу Буського лісогосподарства, які впродовж року на закріплених територіях укрили незаконні порубки 145 дерев дубу та сосни на загальну суму у понад 1 мільйон гривень», - зазначив прокурор.

Юрій Квятківський також додав, що протягом останнього тижня повідомлено про підозру ще двом лісникам Старосамбірського "Галсіллісу", які, виконуючи обов’язки з охорони та захисту лісів на закріплених територіях, допустили розтрату лісу на суму у понад 100 тисяч гривень.

«На сьогодні завдання  одне – викриття та руйнування існуючих схем та притягнення до відповідальності посадових осіб лісопідприємств з вини яких наявної системи господарювання і проводиться незаконне вирубування лісу», - наголосив прокурор Львівщини.

Як розповів заступник начальника Управління захисту економіки Львівщини Петро Польовий, під час нинішніх обшуків вилучено близько 20 печаток фірм. Правоохоронці наразі перевіряють, чи існують такі фірми взагалі.

«Також вилучені печатки тих лісогосподарських підприємств, які вже давно мали бути ліквідовані, але печатки ще працювали. Вилучили навіть печатки політичних партій. Є документи, і зараз триває процес обшуків. Думаю, ще багато чого буде вилучено. Зокрема, вилучена документація на земельні ділянки та на квартири. Деякі посадові особи мають по три квартири. Вилучена документація на особняки і процес триває. Отож, наголоші ще раз, думаю, що буде ще маса документів, речей і цінностей, які вилучатимуть», - сказав Петро Польовий.

Він також додав, що протягом цього року управлінням було оголошено підозру близько 34 посадовим особам лісогосподарств, у тому числі 20 посадовцям: «Було оголошено підозру і скеровано до суду справу по Радехову, де збитки становлять 23 млн грн, і по Старому Самбору, де  збитки становлять 5,5 млн грн. Процес йде системно».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ