Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині пропонують створити 95 об’єднаних територіальних громад

Львівська область завершила доопрацювання перспективного плану об’єднання територіальних громад (ОТГ). Він передбачає створення 95 громад. За словами радника голови ОДА з питань децентралізації Віталія Корецького, основною метою доопрацювання перспективного плану – було не допустити створення дрібних і фінансово неспроможних громад. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Доопрацьований проект цього документу невдовзі буде подано на розгляд депутатських комісій та подальше затвердження Львівською обласною радою.

"Станом на 8 серпня на Львівщині є 25 ініціювань зі створення ОТГ, - розповідає Віталій Корецький, - пропозиції щодо об’єднання відправлено 161 місцевій раді. У 96 із них завершено громадське обговорення створення ОТГ, у 65 – прийнято рішення про надання згоди на об’єднання".

Найгострішою проблемою створення нових ОТГ є необхідність надання згоди на це усіх без винятку місцевих рад, які передбачені у перспективному плані, оскільки лише у такому випадку об’єднана громада зможе скористатися фінансовими можливостями об’єднання.

Нагадаємо, що станом на сьогодні на Львівщині створено 15 громад, які мають прямі бюджетні відносини з Міністерством фінансів. Шістнадцята, Ходорівська громада, в якій відбулися вибори навесні цього року, працюватиме на прямих бюджетних відносинах з 1 січня 2017 року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ