Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

23-25 червня у Трускавці пройде II Форум місцевого розвитку

23-25 червня у Трускавці (Львівська область) відбудеться другий Форум місцевого розвитку. Одним із головних питань порядку денного Форуму буде проект Стратегії розвитку Карпатського регіону. На Форум запрошено близько 400 осіб, серед яких і спікери парламентів держав, які входять до Карпатського регіону. Про це сьогодні, 14 червня, під час брифінгу розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

«Сподіваємось на те, що вперше на теренах України буде презентована позиція щодо майбутньої нової європейської макрорегіональної стратегії. Нагадаю, що ЄС в рамках свого бюджету зазвичай намагається працювати не лише в межах країн національних, але й реалізує транскордонні регіональні стратегії, коли надають безповоротні кошти для розвитку конкретного регіону. Такою є програма «Польща - Білорусь -Україна», яка завершується у 2020 році, і ми маємо надію на те, що спільними зусиллями вийдемо на Форумі із презентацією стратегії», - заявив Олександр Ганущин.

Він додав, що на Форумі будуть присутні голови національних парламентів країн Карпатського регіону.

За словами Олександра Ганущина, за підсумками презентації стратегії  розрахунок на впровадження її через уряди на рівні Єврокомісії, де стратегія має бути затверджена.

Ще одним пунктом порядку денного стане питання децентралізація.

«Будемо відверті, темпи децентралізації в Україні дещо уповільнились», - сказав він.

Третій блок питань - місцевий розвиток. Зокрема, питання енергоефективності

У програмі Форуму передбачено два великі пленарні засідання та дванадцять панельних дискусій.

Запрошення розіслані всім спікерам національних парламентів країн, які входять до Карпатського регіону. Зокрема, очікуюється, що на Форум у Трускавець приїде Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, маршалок Сейму Республіки Польщі Марек Тадеуш Кухцінський.

Також організатори сподіваються на приїзд представників обласної влади та місцевого самоврядування Львівщини, парламентарів, урядовців, маршалків воєводств, представники профільних комітетів Верховної Ради України, дипломатичного корпусу, неурядових організацій, міжнародних фондів і програм.

Нагадаємо, що до Карпатського регіону входить дев’ять країн Європи: Україна, Угорщина, Чехія, Польща, Молдова, Словаччина, Румунія, Сербія та Австрія.

Олександр Ганущин запевнив, що Форум місцевого розвитку не фінансується з обласного бюджету Львівщини.

«Буде ряд приватних жертводавців, які розуміють необхідність проведення цих питань. Все це буде відкрито», – сказав Олександр Ганущин.

Додамо, що Форум пройде в готелі «Rixos».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ