Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині прикрили цех алкогольного фальсифікату

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області викрили міні-цех, розташований у приватному будинку, де кустарним способом виготовлявся фальсифікат горілки відомих брендів західного регіону України, повідомили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, 55-річний мешканець одного з сіл Старосамбірського району у своєму приватному будинку організував цех, у якому виготовляв фальсифіковані алкогольні напої, зокрема, горілку. В подальшому зловмисник  реалізовував виготовлений фальсифікат невеликими партіями через мережу торгівельних закладів району.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили: майже п’ятсот літрів етилового спирту, розлитого у пластикові бочки, двадцять пляшок фальсифікованої горілки, забрендованої під продукцію відомого львівського виробника, більше ста пляшок, підготовлених до розливу контрафактної горілки, підроблені марки акцизного збору та обладнання, яке чоловік використовував для виготовлення фальсифікату.

Взірці вилученої продукції направлені для дослідження у Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбаня, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажі товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці виявляють мережу збуту підробленої горілки, а також встановлюють інших осіб, причетних до скоєння цього кримінального правопорушення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ