Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

На Львівщині родичі п’яного водія-втікача напали на патрульних

В неділю, 23 жовтня, близько 22.00 на автодорозі Жовква – Червоноград патрульні помітили автомобіль ВАЗ 2104 у якого не працювали габаритні вогні, підсвічування номерного знаку та стоп-сигнал, повідомлено на сторінці Фейсбук Патрульної поліції Львова.

Інспектори прийняли рішення зупинити згаданий транспортний засіб, однак водій проігнорував вимоги поліцейських і почав втікати. Він здійснив різкий маневр розвороту та з великою швидкістю поїхав в населений пункт Туринка.

Екіпаж продовжував переслідування, звертаючись до водія через гучномовець. Ні звукові, ні світлові сигнали не вплинули на водія. Згодом, горе-водій зупинив автомобіль і почав втікати. Він вбіг у приватний будинок. На подвір‘я вийшли дві жінки та два чоловіки, які голосно кричали та нецензурно висловлювалися. Вони почали штовхати патрульних використовуючи палиці та городній інвентар. Згодом вибіг з будинку батько, який теж напав на патрульних.

Один із чоловіків пошкодив службовий автомобіль ногою. Другий - накинувся ззаду на патрульного і схопив його за шию та кинув на землю. Вгамувати конфлікт вдалося лише пострілом у повітря, адже була пряма загроза життю та здоров‘ю поліцейського.

На місце викликали слідчо-оперативну групу. Неповнолітнього 17-річного сина-водія перевірили на стан алкогольного сп‘яніння. Висновки лікаря – хлопець був стані алкогольного сп‘яніння.

Далі у справі патрульні оформлять відповідні адмінматеріали. Внаслідок інциденту один із патрульних отримав ушкодження. На місце викликали медиків. Екпертиза встановить ступінь їх важкості.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.345 ККУ (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків). Карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ