Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині розпочалися українсько-американські військові навчання «Репід Трейдент-2016»

Сьогодні, 27 червня, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (с.Старичі, Яворівський район Львівської області) відбулась офіційна церемонія відкриття українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ «Репід Трайдент-2016» («Стрімкий Тризуб-2016»), повідомив Регіональний медіа-центр МО України.

На церемонії відкриття, під час виконання державних гімнів України та США, на щогли підняли прапори обох країн. Прапор України піднімали військовослужбовці Національної гвардії та одного з підрозділів Збройних Сил України, які залучаються до навчання у складі українського контингенту, а прапор Сполучених Штатів – бійці угрупування командування Сухопутних військ США в Європі та Національної Гвардії штату Каліфорнія.

Співкерівники навчань: з української сторони – начальник управління-заступник командувача військ ОК «ПІВНІЧ» з бойової підготовки полковник Едуард Москальов та з американського – полковник Нік Дуcіч, здійснили обхід підрозділів країн-учасниць та привітали військових з початком навчань.

"Присутність сьогодні тут такої потужної когорти наших партнерів і товаришів по зброї засвідчує широку міжнародну підтримку у боротьбі Українського народу за суверенітет і територіальну цілісність України, як демократичної європейської держави. Зростання цієї підтримки засвідчує й масштаб цього навчання, до якого прикута увага не лише військових фахівців, а всього українського суспільства і світового співтовариства – усіх тих, хто щиро переймається процесом відновлення миру в Україні, встановлення дієвих механізмів і гарантій непорушності принципів мирного співіснування в сучасному світі", – зазначив полковник Едуард Москальов.

Цього року у військових маневрах візьмуть участь понад 1800 військовослужбовців із 13 країн світу. Окрім України та США до навчань залучено військовослужбовці з Канади, Великобританії, Болгарії, Литви, Туреччини, Румунії, Грузії, Республіки Молдова, Республіки Польща, Королівства Норвегії та Королівства Швеції.

Найбільші іноземні контингенти – від армій США та Канади. Загалом понад 400 осіб. Вітчизняне угрупування, задіяне у міжнародному військовому навчанні, представлено військовослужбовцями однієї з бойових бригад Сухопутних військ ЗС України, військовослужбовцями ВДВ ЗС України, Морської піхоти, курсантами Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військової академії з міста Одеса та окремим підрозділом Національної Гвардії України. Переважна більшість українських військовослужбовців із досвідом участі у бойових діях в зоні АТО. Варто також зазначити, що до проведення навчання залучатимуться військовослужбовці LITPOLUKRBRIG, багатонаціональної бригади яка була створена у 2014 році.

Метою «РепідТрайдент-2016» є запровадження у Збройних Силах України передового досвіду армій провідних країн світу, обмін професійним досвідом, покращення рівня взаємодії між підрозділами Сухопутних військ США, України, армій країн-учасниць НАТО і членів програми «Партнерство заради миру».
Слід відзначити, що навчання серії «Репід Трайдент» уперше проходитимуть із урахуванням діяльності Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки – «Україна» (JMTG-U), спрямованої на підготовку українських військовослужбовців різних військових спеціальностей за стандартами НАТО за допомогою іноземних інструкторів із США, Канади, Великобританії, Литви, Естонії та Польщі.

Навчання передбачає проведення командно-штабної та польової фаз. Керівний склад та офіцери штабу багатонаціональних підрозділів рівня «батальйон-бригада» тренуватимуться у спільному плануванні та проведенні операцій. Особовий склад підрозділів відпрацьовуватиме тактичні елементи спрямовані на виконання завдань за призначенням з урахуванням досвіду протистояння гібридним формам збройної агресії.

Навчання триватиме два тижні на різних ділянках військового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ. Під час практичних занять використовуватиметься понад 200 одиниць військових автомобілів та бойових броньованих машин та 2 вертольоти Мі-8.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ