Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочався сезон полювання

У п’ятницю, 5 серпня, на Львівщині відкрили індивідуальне полювання на самців козулі, оленя, кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування. Окрім того, у другу неділю серпня з 18:00 години у Львівській області розпочинається полювання на мисливські види птахів. Про це повідомили у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Як пояснює начальник управління Анатолій Дейнека, для правильної організації відкриття сезону полювання мисливські господарства здійснили облік місцевих видів птахів, розрахували пропускну спроможність мисливських угідь. "Це значить, що визначено конкретні ділянки, на яких одночасно може полювати певна кількість мисливців, без шкоди для дичини, та дотримуючись правил безпеки, зокрема щодо поводження із мисливською зброєю", - зазначив він.

Нагадуємо мисливцям, які документи дають право на полювання:

- посвідчення мисливця;

- щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

- дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);

- чинний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання;

- паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання на полюванні.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 05. 04. 2016, № 144, встановлено норми відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, у сезон полювання 2016/2017 років. Кожний користувач мисливських угідь області, в межах цього наказу, і не більше, встановив свої норми відстрілу мисливських видів птахів. Ця норма регламентує кількість дичини, яку має право вполювати один мисливець за один день у мисливському господарстві.

Із пропускною спроможністю мисливських угідь при полюванні на мисливські види птахів у Львівській області в сезоні полювання 2016-2017 роках можна ознайомитись тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ