Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині розпочинається перший етап національної серії з авторалі

Цими днями у Львівській обласній державній адміністрації за головування першого заступника голови Ростислава Замлинського відбулося засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення першого етапу національної серії «Кубок Карпат» з ралі «IV Зимові вершини-2017».

Особливу увагу приділено питанням безпеки глядачів та учасників автоперегонів, а також детально опрацьовано такі питання:

  • підготовка траси змагань,
  • безперешкодний перетин зарубіжними учасниками змагань Державного кордону України на території Львівської області та митне оформлення екіпажів машин,
  • посилення патрулювання та дотримання громадського порядку в місцях проведення автопробігу та автофестивалю,
  • про зміни в розкладі руху пасажирського транспорту,
  • про висвітлення в засобах масової інформації заходів з підготовки та проведення автоперегонів та ін.

Відтак новий ралійний сезон починається з єдиного зимового етапу «IV Зимові вершини», що пройде у рамках Відкритої першості Львівської області та Національної серії «Кубок Карпат». На автогонщиків чекають урочисте відкриття на Воловеччині - у селі Нижні Ворота та офіційний старт в селі Верб’яж (Закарпатська область), проїзд через старий Верецький перевал, розташований на кордоні Львівської та Закарпатської областей. І хоча цього року серія на матиме статусу чемпіонату, якість підготовки від цього не стала гіршою, «навпаки – каже директор Галицького Автомобільного Клубу Сергій Єженков – стала ще кращою, а траси зацікавили іноземних автопілотів».  Вже зараз  у стартовому списку одразу двоє спортсменів з Польщі. Вони вже завершують підготовку документів для перетину кордону та участі у змаганнях сусідньої країни і готують свою техніку.

Наразі до участі свої заявки подали 12 автомобільних спортивних екіпажів. Серед них – багаторазові переможці етапів Чемпіонату України з ралі та інших гоночних серій, а також лідер українського ралі Володимир Петренко. До сьогодні він залишається найрезультативнішим пілотом України за кількістю стартів та перемог. Також на старт вийдуть екіпажі минулорічного абсолютного переможця Чемпіонату України з ралі у складі Олександра Козлова та абсолютного переможця Чемпіонату України з гірських перегонів Бориса Ганджи.

«IV Зимові вершини» відбудуться 4-5 лютого 2017 року. Урочисте відкриття змагань заплановано на 4 лютого о 17.00 годині у селі Нижні Ворота Воловецього району Закарпатської області.

Змагання відбуватимуться під егідою Міністерства молоді та спорту України за сприяння Львівської і Закарпатської облдержадміністрацій, Галицького та Закарпатського автомобільних клубів.Головний суддя змагань, директор змагань – суддя національної категорії Сергій Єженков (м. Львів).

Довідка:

У 2017 році ІІІ Національна ралійна серія «Кубок Карпат» складатиметься з 4-х етапів:

1 етап – національна серія «Кубок Карпат» з ралі «IV Зимові вершини» (4-5 лютого 2017 року). Місце проведення: Львівська та Закарпатська області.  Покриття  траси: сніг.

2 етап – національна серія «Кубок Карпат» з ралі «IV Ворота України» (10-11 червня 2017 року). Місце проведення: Львівська та Закарпатська області. Покриття траси: асфальт.

3 етап – національна серія «Кубок Карпат» з ралі «Львівський стандарт»  (сумісний етап з Чемпіонатом України з міні-ралі «Кубок Лиманів»).Дати: 21-23 липня 2017 року. Місце проведення: Львівська область. Покриття траси: гравій

4 етап – національна серія «Кубок Карпат» з ралі «XV Ралі Галіція» (07-08 жовтня 2017 року). Місце проведення: Львівська область. Покриття траси: гравій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ