Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині ще не розпочали роботи по 65 мікропроектах

Сьогодні, 12 вересня, у Львівській обласній раді відбулася публічна дискусія «Обласний конкурс проектів місцевого розвитку: стан та перспективи». Станом на 7 вересня із 619 мікропроектів-переможців у цьому році по 65 проектах роботи ще не розпочато. Про це повідомив начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків обласної ради Іван Собко, передає кореспондент Гал-інфо.

Як зазначив Іван Собко, пріоритетними на 2017 рік є мікропроекти в освітній галузі, ДНЗ, закладах охорони здоров’я, народні доми, вуличне освітлення та інші проекти.

Він наголосив, що наразі обдумують можливість об’єднання категорії освітньої галузі та ДНЗ для створення більшої конкуренції та якості проектів.

Іван Собко також додав, що минулого року головні лікарі закладів медицини майже нічого не хотіли робити в частині мікропроектів.

За його словами, зросла активність громад, а в обласному бюджеті на 2017 рік передбачено рекордну суму коштів на мікропроекти – 70 млн грн.

«Було зареєстровано 1300 мікропроектів. За результатами експертної оцінки у цілому переможцями конкурсу у 2017 році стало 619 мікропроектів. На загальну суму 145,9 млн грн», - сказав Іван Собко.

Загальна вартість проектів-переможців становить 145,9 млн грн. З них 69,8 млн грн – це кошти обласного бюджету; 52,3 млн грн– місцевих бюджетів; 23,8 млн грн –  небюджетні кошти.

Також він наголосив, що із числа переможців – 232 мікропроекти підготовлені органами влади, а суб’єктами громадянського суспільства – 387.

Іван Собко нагадав, що загальна вартість проекту не повинна перевищувати 400 тис. грн, а максимальна субвенція з обласного бюджету – 200 тис. грн.

Як зазначив Іван Собко, станом на 7 вересня з 619 мікропроектів роботи завершені по 289, тривають – по 265 проектах. Натомість по 65 проектах роботи не розпочаті. Вони на етапі підписання договорів підряду, початку будівельних робіт, або закупівлі обладнання, завершення процедури електронних торгів на ProZorro тощо.

«Будівельні роботи не розпочато, бо були проблеми із ДАБІ, а також зміни по зарплатах», - пояснив він.

Він відзначив, що повністю завершилися виконання робіт по мікропроектах у Радехівському районі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ