Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині щороку стається 2,5 тис. інфарктів, - головний кардіолог

27 вересня відбувся майстер-клас з аритмології для лікарів за спеціальностями «загальна практика – сімейна медицина», «кардіологія», «внутрішні хвороби», «неврологія». Захід організований Інститутом кардіології імені М.Д.Стражеска за підтримки департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, повідомила прес-служба ЛОДА.

Програма цього річ спрямована насамперед на освіту лікарів загальної практики – сімейної медицини. Лекції стосувалися імплементації новітніх досягнень, можливостей в лікуванні серцево-судинних та споріднених з ними захворювань, в тому числі аритмій серця.

«Враховуючи старіння населення та стреси, серцево-судинні захворювання не рідкість. Перше місце займає інфаркт міокарда, але не слід забувати про аритмію. При цій хворобі серце б’ється аритмічно, що може призвести до серйозних ускладнень. В області в середньому діагностується 2500 інфарктів. Хворі максимально забезпечені стентами та наборами для коронографії. Для пацієнта важливо звернутися до лікаря у перші 12 годин. Отже, вернусь до аритмії, їх дуже часто виявляють випадково. Діагностувати цю недугу потрібно, звертаючи увагу на пульс. Наша клініко-діагностична лабораторія єдина на Західній Україні, де можна оперативно виявити та успішно пролікувати аритмію. Проблеми з серцем є у кожного, але щоб не допустити їх розвитку, необхідно щороку обстежуватись», - зауважив головний позаштатний спеціаліст департаменту з кардіології Степан Павлик.

 «Серце це орган, який постійно працює, тому якщо відчутні певні недоліки у його роботі, слід приділити цьому велику увагу. До Всесвітнього дня серця, ми сьогодні, спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської ОДА організували проведення майстер-класу з аритмології для обговорення важливих питань на Львівщині. Обмін думками є важливим, оскільки, зараз з’являються нові розробки та рекомендації у лікуванні. Більшість аритмій виникає на фоні вже існуючих патологій серця. Тому не потрібно курити, вживати алкоголь, а вести здоровий спосіб життя та правильно харчуватись», - додав президент Асоціації України, завідувач відділу порушень ритму та провідності серця ДУ «ННЦ «Інститут кардіології імені М.Д.Стражеска» НАМН України» професор Олег Сичов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ