Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині скорочується квартирна черга, але термін перебування у черзі стає довшим

На початок 2009 року у Львівській області на квартирному обліку для одержання житла і поліпшення житлових умов перебувало 76,4 тис. сімей, що на 1,8 тис. менше, ніж на початок 2008 року. Три чверті черговиків очікують одержання житла у державному фонді, решта – у фонді житлово-будівельних кооперативів.
Однак збільшується термін перебування сімей у черзі на отримання житла. Понад три чверті черговиків (59,0 тис.) чекають на отримання житла більше як 10 років. Найбільш чисельними категоріями, які перебувають на квартирному обліку є мешканці гуртожитків - 11,1 тис., а також молоді сім’ї – 5,4 тис. Про це «Гал-info» стало відомо у ГУ статистки у Львівській області.
Зазначимо, що упродовж 2008 року було надано 445 помешкань, що на 99 більше, ніж попереднього року, але це становило лише 0,6% від тих, що потребували житла. З державного фонду житло одержали 434 сім’ї (97,5% від загальної кількості розподілених квартир). Половину помешкань (232) надано черговикам обласного центру, з яких 153 сім’ї отримали ордери на квартири у будинках-новобудовах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ