Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині солдат, що на 10 місяців зник з частини, отримав три роки в’язниці

Яворівський районний суд затвердив обвинувальний акт військової прокуратури Львівського гарнізону і покарав солдата позбавленням волі на три роки за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 3, 4 ст. 407 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини, вчинене в умовах особливого періоду). Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Військові прокурори довели у судовому засіданні, що обвинувачений О. у вересні 2014 року без дозволу командира самовільно покинув межі військової частини та прибув додому, де проводив час на власний розсуд. У червні 2015 року військовослужбовець добровільно повернувся в розташування військової частини. Про своє прибуття повідомив командування та приступив до виконання своїх службових обов’язків з несення військової служби. Своїми діями обвинувачений О. вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 3, 4 ст. 407 КК України.

Під час судового розгляду правопорушник вину визнав повністю. У скоєному розкаявся.

Як повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону полковник юстиції Михайло Верцімага, суд погодився із доводами військової прокуратури і визнав громадянина О. винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 3, 4 ст. 407 КК України. Згідно ст. 70 КК України, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, суд остаточно визначив за сукупністю злочинів покарання у виді трьох років позбавлення волі.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ