Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині стартувала акція з профілактики цукрового діабету

Вчора, 31 жовтня, на Львівщині стартувала акція "Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету" і триватиме до 14 листопада, повідомили у департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА.

Протягом цього часу усі охочі зможуть визначити рівень цукру в крові. Акцію приурочили до Всесвітнього дня діабету, який відзначають в усьому світі 14 листопада. Вона також спрямована на здійснення профілактичних, психосоціальних, санітарно-освітніх заходів протидії цьому захворюванню. 

"Минулого року обстежили близько 37 тисяч осіб, виявили 2% осіб з підвищеним вмістом цукру в крові. На 1 жовтня 2016 року у Львівській області нараховують 63015 хворих на цукровий діабет, з яких 11 114 отримує лікування препаратами інсуліну. З них 619 – діти. Зокрема, факторами ризику у дітей є вага при народженні менше 2,5 або більше 4 кг, спадковість, ожиріння, висипання на шкірі, погане загоєння ран та карієс. А прогнозована кількість інсулінозалежних пацієнтів на початок 2017 року складає 11 400 осіб. Загалом в Україні майже 3% населення хворіє на цукровий діабет", - розповів головний позаштатний спеціаліст ДОЗ ЛОДА з ендокринології Юрій Вендзилович.

За його словами, проведення профілактичних акцій сприяє зниженню рівня захворюваності, зменшенню кількості ускладнень, що виникають внаслідок цієї недуги та зменшенню витрат на лікування і покращенню якості та тривалості життя пацієнтів.

Тому усіх, кому близька ця тема, просять звертатися у поліклініки міста Львова та області. До акції приєднуються також громадські організації та аптеки, зокрема аптеки "3і", де проводитимуть безоплатне вимірювання цукру у крові.

Адреси аптек: № 85 с. Сокільники, вул. Стрийська, 30, № 37 м. Львів, вул. В.Великого, 51, №24 м. Львів, вул. Наукова, 47, №78 м. Львів, вул. Любінська, 104, №47 м. Львів, вул. Городоцька, 212.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ