Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині стартував інформаційно-просвітницький захід «Богатир. Козак. Повстанець. Патріот»

Сьогодні, 7 жовтня, у виставковому центрі "Південний-EXPO", стартував інформаційно-просвітницький захід «Богатир. Козак. Повстанець. Патріот». Про це повідомили Гал-інфо в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

У межах масштабного спортивного дійства організували змагання для людей з обмеженими фізичними можливостями та силові виступи військовослужбовців поранених у бойових діях (Invictus games), силові конкурси. Учасників змагань привітала заступник голови-керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська:

«Коли ми з вами спостерігали за Іграми Нескорених в Торонто, щеміло серце. Тому що хлопці, які захищали нашу країну, наш мир і спокій, хлопці, які пройшли війну, відстоювали честь нашої країни у світі. Два дні тому ми зустрічали наших львівських чемпіонів, призерів Ігор Нескорених в стінах Львівської облдержадміністрації. Вчора вони разом з нами зустрілись із учасниками АТО з Миколаївщини і Жидачівщини, і  зуміли підбадьорити, підняти бойовий дух хлопців, які повернулися з війни, але не можуть знайти себе у житті, - зазначила Маріанна Вільшинська. - Ми дякуємо за вашу силу та мужність, ви можете більше, ніж інші. Демонструйте свої таланти, волю, рішучість і стійкість характеру та своїм прикладом допомагайте тим, хто цього потребує».

За словами організаторів, видовищні показові силові виступи учасників поранених під час антитерористичної операції на Сході країни сприятимуть реабілітації поранених бійців, привернуть увагу молоді до проблем їх соціальної адаптації, а також виховають повагу до людей, котрі гідно служать своїй країні.

Головний суддя на майданчику – володар титулу «Найсильніша людина світу» - Василь Вірастюк.

Під час проведення змагань триватимуть історичні лекції, за допомогою яких учасники та глядачі поповнять свої знання з історії нашої держави.

Відтак, відбудеться тематична лекція «Історія розвитку фізичної культури в процесі становлення українського війська», масове функціональне тренування та святковий концерт.

Організатори заходу – Федерація стронгмену України, Міністерсто молоді та спорту України та департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ