Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині стартував зимовий Кубку світу серед паралімпійців

Вчора, 12 січня, у с. Яворів Турківського району Львівської області відбулось урочисте відкриття Кубку світу Міжнародного паралімпійського комітету з лижних перегонів та біатлону. В Україні ці змагання відбуваються вперше, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Старт змаганням світового масштабу дали віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, міністр соціальної політики України Андрій Рева, голова Львівської ОДА Олег Синютка та президент Національного параолімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

"Надзвичайно приємна і урочиста подія відбувається сьогодні в Україні! Вперше в історії паралімпійського і олімпійського спорту наша держава приймає етап Кубку світу Міжнародного паралімпійського комітету з лижних гонок та біатлону. 19 країн світу беруть участь у цьому заході", - сказав Павло Розенко, виступаючи на відкритті.

Віце-прем’єр-міністр побажав учасникам змагань  успіхів  та  спортивної  вдачі, суддям – об`єктивності,  тренерам – витримки. Він запевнив, що Уряд України і в подальшому вживатиме всіх необхідних заходів щодо підтримки розвитку паралімпійського руху в Україні.

Від імені Президента України усіх учасників світової першості привітав голова ОДА Олег Синютка. Він побажав спортсменам, які завтра розпочнуть змагання, чесної, безкомпромісної боротьби і перемог.

"Те, що кубок світу відбувається на Львівщині є перемогою України. Ми продемонстрували усьому світу, що наша держава є безпечною, адже ці змагання дивитимуться у Бразилії, Японії та багатьох країнах Європи, - наголосив Олег Синютка. - І я переконаний, що ми перемагатимемо і у спортивних змаганнях, і у боротьбі за незалежність".

Зазначимо, що вже віднині 7 днів поспіль, з 13 до 20 січня, триватимуть змагання. Проводиться турнір на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, що у селі Яворів на Турківщині. Серед учасників цьогорічного Кубку світу – 120 спортсменів із 18 країн світу.

Варто відзначити, що Кубок світу є підготовчим етапом для спортсменів та команд до ХІІ Паралімпійських ігор 2018 року, що відбудуться в місті Пхьончхан (Південна Корея).

Із програмою Кубку світу з лижних гонок та біатлону детальніше можна ознайомитися за посиланням. Наживо змагання можна буде переглянути у мережі Інтернет https://www.youtube.com/paralympics та в ефірі Першого національного телеканалу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ