Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартують масштабні міжнародні навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

У понеділок, 21 вересня, на Львівщині стартують спільні міжнародні польові навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру "УКРАЇНА-2015", повідомили у Державній службі з питань надзвичайних ситуацій.

Починаючи з 2000 року, це вже п'ятнадцяті польові навчання, які проводяться Євроатлантичним координаційним центром реагування на катастрофи.

Загалом, до міжнародних навчань залучать понад 1 100 учасників із 30 країн-членів та держав-партнерів НАТО. Команди з 6 країн-членів та 8 держав-партнерів НАТО візьмуть участь у навчаннях, а також 9 країн надішлють своїх офіцерів для роботи в Штабі навчань. Також очікують близько 60 спостерігачів високого рівня із 21 країни світу.

Навчання "УКРАЇНА-2015" дозволять країнам-членам і державам-партнерам НАТО на практиці відпрацювати механізми реагування на надзвичайні ситуації різного характеру та сприятимуть підвищенню злагодження дій рятувальних команд в умовах надзвичайних ситуацій.  В ході навчань країни-члени і держави-партнери НАТО практикуватимуть процедури і можливості для того, щоб поліпшити здатність країни реагувати на катастрофу. Навчання також сприятимуть зміцненню державного потенціалу країни для ефективної координації заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха.

За сценарієм навчань буде імітовано обвал сіркової шахти, спричинений вибухом газоповітряної суміші. Вибух буде генерувати сильні локалізовані сейсмічні хвилі, що спричинить велику кількість жертв і значні пошкодження критичної інфраструктури, у тому числі хімічні розливи та інцидент з радіаційними речовинами.

Планується, що у церемонії відкриття візьме участь президент України Петро Порошенко.

Навчання складатимуться з наступних етапів:

20 - 22 вересня: організація операцій на місці, прийом команд, церемонія відкриття та прес-конференція (21 вересня), підготовка учасників і командно-штабні навчання.

 23 вересня: польові навчання на об'єктах.

24 вересня:  відпрацювання практичних заходів щодо проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт в стислих часових рамках, наближених до реальних умов, прес-конференція та церемонія закриття.

Відкритими днями для засобів масової інформації будуть 21 вересня(церемонія відкриття міжнародних навчань. Початок заходу – 17:30) та 24 вересня (демонстрація навичок команд-учасників міжнародних навчань та церемонія закриття. Початок заходу – 11:00).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ