Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині створять Асоціацію гірських районів “Бойківські Бескиди”

9 листопада у місті Сколе відбудеться установча конференція Асоціації гірських районів “Бойківські Бескиди”. Про це «Гал-info» повідомив голова районної ради Сколівського району Львівської області Микола Романишин.
За словами Романишина, до Асоціації увійдуть Сколівський, Турківський, Дрогобицький та Старосамбірський райони. В установчій конференції візьмуть участь представники сільських рад та депутати районних рад, представники громадських організацій та бізнесу цих чотирьох гірських районів. Мета створення Асоціації – створення громадського органу, який лобіюватиме інтереси гірських районів на всіх рівнях влади, в тому числі в Києві.
«Йдеться про лобіювання гірських районів Львівщини від львівської до столичної влади. Це потрібно для того, щоб проекти розвитку гірських районів, які розроблятимуться, мали подальше життя. Громадська організація розроблятиме проекти, Стратегію розвитку гірських районів спільно з місцевою та обласною владою. Також Асоціація необхідна для поглиблення співпраці територіальних громад гірських районів, зміцнення місцевого самоврядування. На установчій конференції також буде йти мова про роботу над підготовкою спільних грантових та інвестиційних пропозицій, щодо освоєння гірських територій під розвиток гірського туризму, зокрема інвестиційні пропозиції будівництва гірськолижних витягів та туристичної інфраструктури інше. Також на установчій конференції будуть підніматися такі проблемні питання, як будівництво нових та ремонт діючих доріг, припинення несанкціонованого вирубування лісового фонду та інше», – сказав у коментарі «Гал-info» Романишин. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ