Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині святкують День Незалежності

Сьогодні, 24 серпня, відбулися урочистості з нагоди 25-річниці Незалежності України за участі керівництва області та міста, військових, громадськості, львів’ян. На площу навпроти пам’ятника Тарасу Шевченкові прибула "Зіркова естафета», відтак представники влади поклали квіти до пам’ятника Кобзареві. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Опісля відбувся загальнонаціональний флешмоб "Вся Україна співає Державний Гімн", під час якого усі області України спільно виконали національний гімн, а також усі присутні долучилися до  загальнонаціональної хвилини мовчання та  вшанували пам'ять усіх загиблих Героїв.

Окрім того, перший заступник голови Львівської обласної ради Парасковія Дворянин та голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка вручили державні нагороди видатним мешканцям Львівщини.

Після цього учасники заходу зібралися на Личаківському кладовищі для вшанування памяті усіх, , хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність України в ХХ ст, Героїв Небесної Сотні та учасників АТО. До могил борців за незалежність України поклали квіти та лампадки та відслужили панахиду.

Окрім того, ввечері  з нагоди 25-ї річниці Незалежності України у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету запланована урочиста академія "Українська діаспора і Україна воєдино" за участі українських  та закордонних артистів.

О 17.00 на площі навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку можна буде послухати Акафіст до Пресвятої Богородиці у виконанні Львівської державної академічної чоловічої хорової капели "Дударик", а з 12:00 до 23:00 год відбуватиметься святковий концерт "Молода Незалежність".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ