Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині триває аудит земель сільськогосподарського призначення

На Львівщині триває аудит земель сільськогосподарського призначення. Про це сьогодні, 24 листопада, під час наради голови Львівської ОДА Олега Синютки із головами РДА та міськими головами міст обласного значення розповіла директор департаменту агропромислового розвитку адміністрації Наталія Хмиз. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначила Наталія Хмиз метою аудиту є забезпечення ефективного використання сільськогосподарських угідь шляхом проведення аналізу стану використання сільськогосподарських земель в розрізі сільських та селищних рад.

«Завдяки аудиту ми виявляємо незадіяні землі у сільськогосподарському виробництві та ідентифікуємо неуспадковані земельні ділянки», - додала вона.

Відтак за підсумками вже проведеної роботи загальна площа невикористовуваної ріллі становить 51,2 тис га,  з неї державної – 13,0 тис га, комунальної - 10 тис га, приватної – 28,2 тис га. Найбільші площі незадіяної ріллі знаходяться в Старосамбірському районі, Дрогобицькому, Кам’янка-Бузькому та Радехівському районах.

Окрім цього, департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації спільно з Головним територіальним управлінням юстиції в Львівській області розробив алгоритми правового та ефективного використання земель сільськогосподарського призначення. Його ж і застосують під час запровадження моніторингу за введенням земель сільськогосподарського призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ