Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині триває аудит земель сільськогосподарського призначення

На Львівщині триває аудит земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомили в прес-службі ЛОДА.

З  метою організації ефективного використання земель та уникнення їх використання із порушенням земельного законодавства в області триває аудит земель сільськогосподарського призначення. На основі аудиту та за допомогою алгоритмів ефективного та правового використання земель запровадили моніторинг введення земель сільськогосподарського призначення в обіг.

«Проведення аудиту дало змогу зрозуміти реальну картину щодо використання земель сільськогосподарського призначення в розрізі землевласників та землекористувачів з прив’язкою до кожної окремої земельної ділянки на території певної адміністративно-територіальної одиниці», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз.

За даними проведеного аудиту в області ще не використовується понад  50 тис га  сільськогосподарських угідь держаної власності.

Відповідно до запровадженого моніторингу опрацьовується земля державної власності, що не використовується, існує максимальна націленість на задіяння цих вільних земельних ділянок. На даний час органи місцевого самоврядування активно включились в роботу та ініціюють вільні земельні ділянки на аукціон для продажу прав оренди.

Також, як зазначили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА, вивчається питання загосподарювання невитребуваних (нерозподілених) часток (паїв), відбувається процес прийняття рішень та розпоряджень, що сприяє задіянню  нерозподілених земельних часток (паїв).

«Завдяки моніторингу в області спостерігається активність відновлення спадщини та успадкування земельних ділянок спадкоємцями, а також чітко прослідковується ініціатива органів місцевого самоврядування в частині законодавчо встановленого обов’язку подачі заяви до суду про визнання певних земельних ділянок, що не мають спадкоємців  «відумерлою спадщиною»», - додала Наталія Хмиз. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ