Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині триває процес формування місцевої пожежної охорони

На Львівщині триває процес формування місцевої пожежної охорони, - прес-служба ДСНС.

Якщо у населеному пункті виникає пожежа чи інша надзвичайна ситуація, то на її ліквідацію прибувають не лише професійні рятувальники, але й свідомі громадяни — добровольці з числа жителів цього населеного пункту. Це реальність, яка вже давно є звичною для європейських країн і починає впроваджуватися в Україні. В державі нині триває процес децентралізації влади, в ході якого у кожному регіоні створюються спроможні об’єднані територіальні громади. Саме громади будуть здатні гарантувати захист своїх мешканців від пожеж та надзвичайних ситуацій. Проте досягнути цього можна лише шляхом створення розвинутої мережі місцевої пожежної охорони, де поряд із рятувальниками з місцевих пожежних команд працюватимуть добровольці-вогнеборці. Процес створення такої потужної мережі вже розпочався, зокрема і на Львівщині.

У квітні цього року Голова обласної держадміністрації Олег Синютка та Голова ДСНС Микола Чечоткін підписали Меморандум про співпрацю щодо організації заходів цивільного захисту населення об'єднаних територіальних громад Львівщини. І на даний час триває реалізація основних завдань Пілотного проекту, що був започаткований в рамках реалізації положень Меморандуму.

Так, на Львівщині планується утворити 128 громад. Наразі на території області вже створено 16 об’єднаних територіальних громад, де розпочався процес розбудови мережі місцевої пожежної охорони.

Зокрема, у Тростянецькій, Грабовецькій, Вільшаницькій, Воле-Баранецькій громадах вже створено добровільні пожежні дружини з розрахунком на кожне село новоствореної територіальної громади.

Рятувальники Львівщини активно співпрацюють із керівництвом Бабинської, Воле-Баранецької та Чукв’янської територіальних громад аби допомогти створитимісцеві пожежні команди на території їх населених пунктів. І є вже перші результати такої взаємодії. Зокрема, у приміщенні, де розташовуватиметься місцева пожежна команда Бабинської територіальної громади, проведено роботи по облаштуванню, ремонту та опаленню приміщень. Окрім цього, для пожежної техніки спеціально побудували гараж. Вже зараз 7 майбутніх рятувальників місцевої команди Бабинської територіальної громади проходять відповідні теоретичні та практичні заняття у Навчальному пункті аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Львівській області.

Робота триває і в інших громадах Львівщини, де спільно із рятувальниками свідомі громадяни долучаються до процесу створення потужної мережі місцевої пожежної охорони.

Більше інформації про місцеву пожежну охорону в Україні можна знайти на офіційному сайті ДСНС у розділі “Діяльність”, де створено рубрику “Реформування”. Також інформація розміщується на сторінці ДСНС у соціальній мережі “Фейсбук”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ