Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині тривають міжнародні військові навчання «Кленова арка-2016»

На Львівщині, у рамках багатонаціонального командно-штабного навчання «Кленова арка-2016» військовослужбовці України, Польщі та Литви під наставництвом канадських інструкторів приступили до процесу планування та прийняття рішення для операції з підтримки миру. Про це повідомив Василь Лабай, прес-офіцер багатонаціонального КШН «Кленова арка-2016».

Десантно-штурмовий батальйон ВДВ України, литовський механізований батальйон, 5-й гірсько-піхотний батальйон, підрозділи тилу та інженерного забезпечення та батальйон управління під командуванням Литовсько-Польсько-Української бригади завершили процес аналізу наказу вищого штабу.

«Ми зрозуміли задум командира багатонаціональної бригади, провели аналіз зони нашої відповідальності і приступили до опрацювання виконання завдань десантно-штурмовим батальйоном. Що важливо, увесь процес ми здійснюємо згідно з процедурами НАТО. У цьому нам допомагають канадські інструктори і наставники. Упевнений, що після завершення «Кленової арки-2016» підлеглий особовий склад буде краще підготовлений для виконання операцій з підтримки миру», – зазначив командир десантно-штурмового батальйону майор Олег Баляс.

За словами заступника командира ЛитПолУкрбриг полковника Володимира Юданова, багатонаціональне командно-штабне навчання сприяє підвищенню професіоналізму та навичок офіцерів приданих бригаді підрозділів. Спільне навчання відкриває можливість для військовослужбовців країн-учасниць обмінятися досвідом партнерів щодо реагування на кризові ситуації.

«Ми синхронізуємо процедури, порядок забезпечення і подальшого виконання завдань приданих до багатонаціональної бригади українського, польського і литовського батальйонів. Ми набуваємо взаємосумісності, ми діємо спільно. Завдяки цьому наші солдати краще підготовлені, а підрозділи ЛитПолУкрбриг набувають єдиного бачення виконання операцій», – додав полковник Володимир Юданов.

Нагадаємо, що «Кленова арка» є щорічним військовим навчанням, яке спрямоване на поглиблення і зміцнення міжнародного військового співробітництва між арміями країн-учасниць. Цьогорічне навчання триває з 7 по 18 листопада у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки за участю військовослужбовців України, Республіки Польщі, Литовської Республіки та Канади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ