Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Єдина диспетчерська медичної допомоги мала запрацювати цього року

Єдину диспетчерську Львівського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф планують запустити цього року. Диспетчерська буде приймати усі виклики та супроводжувати їх, а також керуватиме бригадами «швидкої» допомоги на Львівщині. Про це сьогодні, 12 липня, під час прес-конференції розповіла директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - прес-служба Львівської ОДА.

Власне, нині продовжується створення єдиної центральної диспетчерської. Цю роботу ми розпочали ще у 2014 році. Тоді, на першому етапі, було відремонтоване та облаштоване приміщення. Отож, тепер проблема не у стінах та меблях, а у забезпеченні функціонування – в обладнанні та програмному забезпеченні», - сказала Ірина Микичак.

Вона нагадала, що цього року рішенням сесії Львівської обласної ради з обласного бюджету виділено 5 млн грн для облаштування диспетчерської.

«Нині завершується виготовлення проектно-кошторисної документації і незабаром буде  оголошено тендер на електронному майданчику ProZorro», - сказала Ірина Микичак.

Як зазначив директор Львівського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф Володимир Похмурський, медики сподіваються, що вже цього року єдину диспетчерську зможуть використовувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ