Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині у 2017 році майже всі категорії споживачів скоротили використання газу

На Львівщині у 2017 році майже всі категорії споживачів скоротили використання газу. Про це повідомили в прес-службі Львівгазу.

Впродовж 2017 року ПАТ «Львівгаз» доставив споживачам 1 400 млн куб. м газу, що на 5 млн куб. м менше, ніж у попередньому році. Споживання газу у Львівській області скоротили всі категорії споживачів за винятком промисловості.

Найбільший обсяг скорочення зафіксований серед побутових споживачів Львівської області. В 2017 році населення регіону зменшило споживання майже на 6 млн куб.м, бюджетні установи – на 2 млн куб. м, а підприємства ТКЕ – на 1,2 млн куб. м. Що стосується промисловості, то це єдиний сектор споживчого ринку газу, котрий збільшив використання блакитного палива, хоча і не набагато - лише на 4,1 млн куб.м.

Номінальне зростання споживання газу промисловими підприємствами на фоні більш значущого скорочення по іншим групам споживачів не покращує фінансовий стан «Львівгазу». До того ж, надходження тарифної виручки за послуги з транспортування газу пов`язано із сезонністю споживання газу. Тому в літні місяці тарифна виручка майже в два рази менша, ніж в холодну пору року. Та саме в влітку компанія проводить значний масив  ремонтних робіт та основну підготовку газорозподільної системи області до опалювального сезону.

«Найбільша кількість робіт з обстеження, ремонту та профілактики газорозподільної системи Львівщини та ще низка запланованих заходів, котрі дають змогу забезпечити безаварійне та безперебійне газопостачання проводяться влітку, а в цей період ми отримуємо мізерні гроші. Отож, виникає проблема, бо покрити витратити компанії ми не в змозі», - сказав Директор технічний ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Для того, аби повністю проводити ремонтні роботи газорозподільної системи Львівської області, а також виконувати більшу частину робіт із підготовки до опалювального сезону не лише на початку осені, а впродовж всього року, необхідно змінити діючу систему формування тарифу за послуги розподілу газу. Вона має забезпечити рівномірне надходження виручки до операторів ГРМ впродовж всього року. Такий крок дозволить не лише профінансувати основні роботи на газових мережах, а забезпечити стабільне фінансування роботи аварійної служби, вчасну виплату заробітної платні та податків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ