Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині урочисті академії проводитимуть через конкурс

З 2017 року у Львівській ОДА змінять підхід до проведення та організації урочистих академій. На проведення урочистостей з нагоди державних свят будуть відбуватися конкурси на кращі проекти. Про це сьогодні, 23 листопада, під час прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська, передає кореспондент Гал-інфо.

Вона наголосила, що в питанні проведення урочистих академій з нагоди державних свят існує усталена стара традиція урочистостей.

Натомість тепер у Львівській ОДА пропонують змінити концепцію і оголошувати конкурс на проведення таких урочистостей.

За її словам, метою такого підходу є залучення нового бачення, нестандартного підходу тощо.

До того ж, Христина Береговська наголосила, що одні бачать урочистості з однієї точки зору, а інші – бачать це інакше. Ці пропозиції будуть збирати, і творча комісія, яка сформується з фахівців у галузі культури, буде обирати найкращі та найцікавіші варіанти.

«З наступного року ми точно будемо це запроваджувати, адже урочисті академії обросли незрозумілим досвідом за 25 років. Урочистості мають готувати фахівці, які розуміються у відповідній тематиці залежно від того, чому присвячена урочиста академія. Академії повинні змінити свій формат. Конкурсна комісія обиратиме найкращі варіанти», - сказала Береговська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ