Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині відбудеться конкурс вокалістів ім. Василя Сліпака

Упродовж 15-20 грудня за ініціативи департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації на Львівщині триватиме Всекраїнський конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Конкурсні прослуховування відбудуться на базі Львівської обласної філармонії із залученням Академічного симфонічного оркестру філармонії.

Творче змагання оцінюватиме авторитетне журі, яке очолять співголови: Сергій Магера, Ольга Пасічник. Члени журі – це відомі музиканти, зокрема: Валерій Буймистер, Софія Соловій, Олег Махлай, Тарас Криса. Виконавчим директором конкурсу запросили заслуженого артиста України Олега Созанського.

У конкурсі візьмуть участь 40 солістів – вокалістів академічного співу за чотирма номінаціями (сопрано, мецо-сопрано, тенор, бас/баритон) з усіх регіонів України віком до 30 років.

Захід відбудеться з метою збереження традицій національної вокально-виконавської школи та її інтеграції у світовий культурний простір, виховання виконавської культури студентів музичних факультетів і відділень навчальних закладів, а також популяризації та впровадження в активну навчально-виконавську практику вокальних творів західноукраїнських композиторів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ