Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбудеться українсько-польський «Фестиваль Партнерства»

Вже цього тижня, 8 вересня, у Львові стартує VI «Фестиваль партнерства». В межах заходу на Львівщину прибудуть офіційні делегації польських міст та воєводств. Про це вчора, 5 вересня, розповіли під час прес-конференції. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Захід триватиме упродовж 8-10 вересня. За словами директора департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Поліни Лі, разом із колегами із Львівщини польські представники місцевої влади, політичні, громадські та культурні діячі ділитимуться досвідом на одній із найцікавіших частин фестивалю – «Форумі Партнерства».

«Фестиваль Партнерства – це не лише майданчик для культурно-мистецьких заходів, це передусім зустрічі, які ведуть до конкретного співробітництва. Зокрема цьогоріч ми вже реалізували спільні проекти з нашими партнерами із Любуського, Малопольського та Підкарпатського воєводств започатковані на минулому Форумі Партнерства», – наголосила Поліна Лі.

Ділитимуться досвідом учасники форуму у трьох панельних дискусіях: «Реформа медицини, як запорука успішної децентралізації влади: досвід Польщі, перспективи України», «Діяльність органів місцевого самоврядування в процесі сталого розвитку гірських територій», «Культурна дипломатія як стратегічний інструмент міжнародного співробітництва».  

Фестиваль потішить учасників виступами українських і польських творчих колективів. На промо-стендах учасники із Львівської області, польські міста і воєводства запрезентують свої туристичні перлини та освітні  програми.

«Фестиваль партнерства є дуже важливою подією, бо віддзеркалює культурну співпрацю між Україною та Польщею, презентує мистецьке життя польських міст та творчу діяльність Львова», – підкреслив Рафал Вольскі.

Також у програмі Фестивалю - різноманітні виставки, презентації фотосвітлин, віртуальної капсули 5 D GreenVelo, перегляд захоплюючих короткометражних фільмів у дворику Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ