Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: На Львівщині відбувся фестиваль присвячений 75-річниці УПА
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Львівщині відбувся фестиваль присвячений 75-річниці УПА

Вчора, 30 липня, у селі Старява Старосамбірського району відбувся Другий військово-патріотичний фестиваль "Старява-фест" приурочений до 75-ї річниці створення УПА.

Цього недільного дня глядачі поринули у далеке, але водночас таке близьке кожному українцю протистояння ворогу. Головною фішкою заходу стала реальна реконструкція боїв 43-го року, коли окупанти нападали на рідну землю. За сценарієм заходу учасники відтворили події 1943-44 років: визволення прикарпатського села воїнами Української повстанської армії від ворожих солдатів німецької армії.

У першому акті дійства було відтворено прийняття присяги вояками УПА, а у другому власне сам бій. Загін УПА представляли стар’явські хлопці з громадської організації ВІК “Мамай”. За “німців” зіграли представники, ГО “Клуб військової реконструкції 172 піхотного полку Вермахту” із міста Кам’янське, поблизу Дніпра.

Приймали гостей організатори заходу військово-історичний клуб “Мамай” та Стар’явська сільська рада за участі народної самодіяльності. Тішив присутніх своєю творчістю Марян Шуневич.

Також можна було побачити військові броньовані ретроавтомобілі та мотоцикли і почастуватися із польової кухні.

Організатор фестивалю, голова громадської організації «Військово-історичний клуб “Мамай”, депутат Старосамбірської райради Віталій Панько розповів, що у липні 2016 року ініціативна група людей, яка дбає про патріотичне виховання молодого покоління створила громадську організацію “Військово-історичний клуб Мамай”. Основна мета діяльності клубу – популяризація знань про УПА. А завдання організації – участь у заходах, пов’язаних із поширенням правдивої інформації про визвольну боротьбу Українського народу та Українських героїв, а також проведення військово-історичних реконструкцій, театралізованих заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ