Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині відбувся регіональний відбір претендентів на "Ігри Інвіктус – 2017"

Два дні, 10 та 11 листопада, на базі ДЮСШ інвалідів "Галичина" (м. Львів, вул. генерала Грекова, 1) тривали зустрічі організаторів команди Invictus Games: Team Ukraine Івони Костиної та Андрія Козінчука із ветеранами та військовослужбовцями Львівщини. Йдеться про військових, які отримали поранення або інвалідність під час виконання службових обов’язків в зоні АТО або у військових миротворчих операціях (Косово, Ірак) та мають бажання активно займатися спортом. Про це розповіла заступник начальника управління фізичної культури і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

На такі зустрічі завітали військовослужбовці та члени їхніх родин, голова громадської організації "Спілка соціального захисту АТО та сімей загиблих Яворівщини" Мар’яна Салашник, тренери з видів спорту, представники управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівського регіонального центру "Інваспорт", ДЮСШ інвалідів "Галичина", Львівського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру, студенти-волонтери.

Метою зустрічей було представлення концепції Ігор "Інвіктус-2017" (Ігор Нездоланних) та проведення набору до числа претендентів на участь в цих Іграх. Загалом упродовж 2-х днів зареєструвалося 10 учасників. Реєстрація триватиме до 30 листопада на сайті http://invictusgames.in.ua.

За підсумками відборів у різних регіонах України буде сформовано попередній склад учасників національної збірної команди, яка розпочне курс підготовки та вперше представлятиме Україну на міжнародних змаганнях "Ігри Інвіктус – 2017" у м. Торонто (Канада).

Довідка.

Наприкінці вересня 2017 року в місті Торонто (Канада) відбудуться Всесвітні Ігри Нездоланних (Invictus Games) для поранених військовиків. Вперше у таких змаганнях візьме офіційну участь й збірна команда України.

До програми змагань «Ігор Нескорених-2017» увійшли такі види спорту: стрільба з луку, легка атлетика, гольф, волейбол сидячи, паверліфтинг, велоспорт, плавання, автоспорт, веслування на тренажері, теніс на візку, регбі у візку, баскетбол у візку. Змагання передбачено для чоловіків та для жінок.

Серед держав, які вже зголосилися до участі в IG– 2017 будуть представлені збірні 17 країн: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Голландія, Нова Зеландія, Румунія, США, Великобританія та Україна.

В програмі Ігор Нескорених, окрім спортивних змагань, передбачено культурну програму та зустрічі з молоддю.

Наразі в Україні тільки формується національний організаційний комітет з підготовки та участі українських поранених бійців у цих змаганнях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ