Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відкриють відділ прикордонної служби „Рава-Руська”

У вівторок, 20 листопада, відбудеться відкриття відділу Державної прикордонної служби „Рава-Руська”. Відділ створений на базі прикордонної застави і відділення прикордонного контролю ”Рава-Руська” та прикордонної застави „Борове”. Про це „Гал-info” повідомили у прес-службі Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.
Містечко відділу створено на базі прикордонної застави “Рава-Руська”. Після проведеної реконструкції пункт пропуску «Рава-Руська» тепер буде одним з найбільших у Європі. В урочистостях відкриття відділу братимуть участь: голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Микола Литвин, начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Володимир Карась та начальник Львівського прикордонного загону полковник Іван Амброс.
Відділ прикордонної служби – це новітній багатофункціональний підрозділ, що здійснює безпосередню охорону державного кордону, прикордонний контроль і пропуск через кордон осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна, оперативно-розшукову діяльність, запобігання злочинам та адміністративним правопорушенням, протидію яким законодавством віднесено до компетенції Державної прикордонної служби України, в межах ділянок відповідальності.
Розгортання відділів прикордонної служби є одним із головних напрямків створення сучасної інтегрованої системи охорони кордону. Нові підрозділи стануть пріоритетними структурними одиницями у всій вертикалі організаційно-штатної структури прикордонного відомства України.
У 2006 році в зоні відповідальності Західного регіонального управління було розгорнуто відділ прикордонної служби „Краковець”. Вже цього року введені у дію ще три відділи прикордонної служби – «Рава-Руська» Львівського прикордонного загону, «Косино» Мукачівського прикордонного загону та «Порубне» Чернівецького прикордонного загону.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ