Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині військовослужбовців вакцинуватимуть проти грипу. Розпочати вирішили з ліцеїстів

Військовослужбовці Західного регіону України протягом осінньо-зимового періоду отримають щеплення від грипу. Сьогодні для цього Військово-медичний клінічний центр Західного регіону централізовано отримав 100 доз французької вакцини «Вакси грип», -- повідомляє західний регіональний медіа-центр МО України.

«З прибуттям молодих солдат до своїх частин у військах очікується сезонне підвищення рівня інфекційних захворюваності на гострі респіраторні захворювання, грип та інші, так звані «дитячі», повітряно-крапельні інфекції, - каже головний санітарний лікар Західного регіону України, начальник 28-го санітарно-епідеміологічного загону (регіонального) полковник медичної служби Володимир Гондарук. – Тому у всі військові частини Збройних Сил України було розіслано телеграму Начальника Генерального штабу генерала армії України Сергія Кириченка, де чітко розписані усі заходи з профілактики ГРВ і грипу. Там сказано, що повинні робити командири усіх рівнів, медична і санітарно-епідемічна служби».

За інформацією 28 сантарно-епідеміологічного загону, цьогорічне захворювання на грип буде викликано трьома штампами вірусу: двома Брісбен - H1N1 і H1N2, і вірусом Флорида.

Найбільш ризикованою у питанні епідемії, за словами полковника Володимира Гондарука, є саме Львівщина. Вона близько розташована до кордону, і тут відбувається інтенсивна міграція людей. В області у період з 17 до 23 листопада зареєстровано 3 818 хворих на ГРЗ, з них 24 – госпіталізовано. На грип поки що не захворів ніхто. Серед військових хворих мало. Але особливість військової служби – тісні колективи, і якщо захворіє один – заразитись можуть усі, -- каже він.

У першу чергу вакцинація проводитиметься військовослужбовцям і працівникам ЗС України з групи ризику. Це - ліцеїсти, медичні працівники, військовослужбовці, які проходять службу на командних пунктах, пунктах бойового управління, та військовослужбовців,які тривалий час перебуванням у закритих приміщеннях, мають постійні робочі контакти з відвідувачами та тим, хто часто хворіє на простудні захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ