Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині вшанували пам’ять жертв депортації кримських татар

73-тю річницю депортації кримських татар у четвер, 18 травня, вшанували Траурним мітингом на Проспекті Свободи. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Це трагічна сторінка в історії не лише кримських татар – це великий біль усіх народів, які стали жертвами російського тоталітаризму. Тому сьогодні українці і кримські татари повинні стояти пліч-о-пліч і бути єдиними у прагнення допомогти, як  народи, які відчувають біль один одного. Переконаний, що найближчим часом прапори України та кримсько-татарського народу повернуться на Кримський півострів», - зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Опісля ведучий зачитав резолюцію, складену Мустафою Джемільовим та Рафатом Чубаровим про Всесвітній збір підписів на підтримку депортованих татар, зокрема тих, які перебувають в анексованому Криму. Також імам мусульманського центру Мурат Сулейманов зачитав молитву за жертв депортації .

Зазначимо, у суботу, 20 травня, о 18:00 год у Першій львівській медіатеці (вул. Мулярська, 2А) відбудеться показ фільму "Мустафа" про життєву історію лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва. Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ