Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині викрито діяльність 10 «конвертаційних» центрів

Працівники підрозділів податкової міліції Львівщини проводять роботу з виявлення фіктивних комерційних структур та «конвертаційних» центрів. Так, з початку року виявлено 81 фіктивна комерційна структура, порушено 13 кримінальних справ, за виявленими фіктивними підприємствами викрито 30 злочинів. Про це «Гал-info» повідомили у відділі громадських зв’язків ДПА у Львів якій області.
З метою руйнування схем мінімізації викрито діяльність 10 «конвертаційних» центрів, на рахунках яких заблоковано 523 тисячі гривень та вилучено готівки у сумі 333 тисячі.
Зокрема, група осіб, організована двома громадянами, придбала дві комерційні структури «О» та «Б», перереєструвавши їх на підставних осіб з метою конвертації коштів. Під час перевірок встановлено, що вищевказані фіктивні підприємства здійснюють псевдо діяльність з виконання робіт, надання юридично-консультаційних послуг та продаж товарно-матеріальних цінностей суб’єктам господарювання без відображення цієї діяльності в податковій та бухгалтерській звітностях, вносячи в податкові декларації недостовірні дані валових доходів та податкового зобов’язання, що, своєю чергою, призводить до заниження об’єктів оподаткування та несплати в бюджет ПДВ та податку на прибуток в особливо великих розмірах. На підставі зібраних матеріалів УПМ ДПА у Львівській області порушено кримінальну справу за фактом фіктивного підприємництва службовими особами ТзОВ «О». Після проведених обшуків в їхніх офісних приміщеннях виявлено та вилучено готівку в сумі 62 тисячі гривень, документи, що стосуються фінансово-господарської діяльності декількох ТзОВ та приватних підприємців, накладено арешт на видаткові частини рахунків комерційних структур «О» та «Б» - заблоковано 136 тисяч гривень.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ