Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині випадки захворювання, спричинені вірусом Коксакі, не зафіксовані

Масове ураження дітей так званим вірусом Коксакі зафіксовано у Тернопільській області. Випадки подібного інфікування є і у Львівській області, однак вірус Коксакі на Львівщині наразі вірусологи офіційно не підтвердили.
Burda Media

Про те, що вірус Коксакі масово вражає дітей у Тернополі повідомив на своїй сторінці у Фейсбук тернополянин Святослав Журовський. При цьому він зазначив, що не всі лікарі точно встановлюють діагноз.

«У Тернополі зараз епідемія вірусу Коксакі. Не лікується, треба перехворіти. Помилково можуть ставити діагноз “стоматит” і його лікувати. Дуже заразне. Зайвий раз не відвідуйте людних місць і обов’язково мити часто руки, особливо це стосується дітей», – написав Святослав Журовський.

При цьому чоловік додав, що інформацію отримав від педіатрів та лікарів швидкої.

Вірусологи Львівщини все ще проводять  дослідження: остаточного висновку, що вірус Коксакі дійшов до Львівської області, нема.

Головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімка у коментарі Гал-інфо повідомила, що на цей час в області випадки захворювання, спричинені вірусом Коксакі не зафіксовані. Однак зареєстровано приблизно 80 випадків ураження ентеровірусною інфекцією. Клінічні прояви такі, як за вірусу Коксакі: висока температура, шкірні висипання  і аж до серозного менінгіту. Лікарі радять одразу звертатись за кваліфікованою медичною допомогою.

Водночас Наталія Тімко зазначила, що ентеровірусна інфекція наразі в області лікується без залишкових явищ і ускладнень поки що не спостерігалось.

Довідка.

Вірус Коксакі – це вірусне захворювання, яке характеризується лихоманкою; ротова порожнина запалюється, покривається пухирями та запалюється; на тілі з’являється висипка, особливо на сідницях; на ступнях та кистях рук з’являються невеликі червонуваті, плоскі плями або пухирі.

Вірусом Коксакі найчастіше хворіють діти старшого віку або немовлята. Захворювання активізується в осінні або літні місяці.

Поява пухирів та виразок у ротовій порожнині позначається на апетиті дитини, тому що дуже болючим стає розжовування їжі.

Симптоми та ознаки вірусу Коксакі проявляються через 2-5 днів після зараження вірусом і зберігаються близько двох тижнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ