Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині випало 10 см снігу і знеструмило села

Внаслідок негоди ввечері 3 грудня та вночі 4 грудн, через налипання мокрого снігу на лінії електропередач на Львівщині залишаються знеструмленими 93 населених пункти в 14 районах (65 повністю та 28 частково). Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Найбільше постраждали населені пункти у Жовківському, Жидачівському, Городоцькому, Самбірському та Перемишлянському районах, а також частково селище Брюховичі Львівської міської ради. Для усунення пошкоджень в електромережах працюють аварійні бригади ПАТ “Львівобленерго”.

Проїзд по автошляхах області державного та місцевого значення забезпечено. Через випадання значної кількості опадів у вигляді снігу утворився сніговий покрив товщиною на ґрунті 7 см, а в горах до 10 см. Для прибирання доріг від снігу в нічний час залучалось 101 од. техніки та 177 чол. від служби автомобільних доріг у Львівській області, а також техніка та працівники обслуговуючих автодорожніх організацій.

З метою забезпечення руху транспорту на дорозі Київ - Чоп та не допущення утворення автомобільних заторів на перевалах у Сколівському районі, зі сторони Львівської та Закарпатської областей працюють 2 од. техніки та 5 чол. особового складу 2-го спеціального регіонального центру швидкого реагування ДСНС України. Всього від підрозділів ДСНС України, які дислокуються на території області, для подолання наслідків негоди було залучено 22 од. техніки та 79 чол., якими здійснювалось буксирування 58 автомобілів (з них 2 автобуси) та проводилась розчистка доріг від повалених дерев.

З метою уникнення заторів та забезпечення безперешкодного руху спеціальної (снігоочисної) техніки автошляхами області з 16:00 до 23:00 3 грудня було введено тимчасове обмеження руху великовантажних та великогабаритних транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування державного значення.
Зазначені транспортні засоби тимчасово скеровувались на визначені місця відстою та автостоянки придорожньої інфраструктури.

Порушень в роботі систем забезпечення населення теплопостачанням та водопостачанням не зафіксовано.

Ліквідація наслідків негоди триває. Ситуація перебуває на контролі керівництва області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ