Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ТОВ «Лембергміт» постачає у Старий Яричів «Завжди свіжий сморід!»

У селі Старий Яричів Кам'янка-Бузького району підприємство ТОВ «Лембергміт», що з’явилося в селі приблизно півтора року тому, отруює повітря відходами виробництва. Про це повідомив сайт Комітету екологічного порятунку України.

"Відоме мешканцям Львівської області харчове підприємство ТОВ «Лембергміт», що здійснює забій тварин та виробництво м'яса в с. Старий Яричів Кам'янко-Бузького район, вчиняє кричущі порушення природоохоронного та санітарного законодавства.

 Такий висновок зробила Державна екологічна інспекція Львівської області, за результатами проведеної перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ «Лембергміт». За наслідками виявлених порушень  01.11.2016 року Державна екологічна інспекція Львівської області звернулася до Львівського окружного адміністративного суду з  позовною заявою до ТзОВ «Лембергміт» про вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),  в якому просить суд зупинити діяльність ТзОВ «ЛембергМіт». Справа призначена до розгляду судом на 01.12.2016 року. Комітет екологічного порятунку обов’язково доведе до відома громадськості про прийняті судом рішення у вказаній справі.

 ТОВ «Лембергміт», нехтуючи здоров'ям людей, спалювало біологічні відходи (тваринні рештки) та інші відходи поруч з населеним пунктом. На такий «тваринний  крематорій» документів підприємство представити не змогло.

Прикро, що «репутаційне» підприємство ТОВ «Лембергміт» з рекламним девізом «Завжди свіже м'ясо!» повело себе вкрай не коректно щодо мешканців с. Старий Яричів, для яких, судячи з висновків Екологічної інспекції цей рекламний девіз мав би звучати трохи по-іншому - «Завжди свіжий сморід!», - наголошують екологи.

Гал-інфо з вернулося з цього приводу за коментарями до керівника Держекоінспекції у Львівській області Миколи Маланича та сільського голови Андрія Андрущенка. Також Гал-інфо намагалося додзвонитися до ГУ Держспоживстандарту у Львівській області, але стаціонарні телефони не відповідали. 

Микола Маланич, начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області:

«Перевірка ТОВ «Лембергміт» у селі Старий Яричів Кам'янка-Бузького району відбулася за заявою громадян. До нас звернулися мешканці села і повідомили що підприємство спалює відходи виробництва. Держекоінспекція виявила, що жодних дозволів на викиди у підприємства нема. Ми звернулися до суду з позовом про призупинення діяльності підприємства. За нашою інформацією, зараз підприємство не працює. Хоча я не відкидаю, що спалювання відходів може відбуватися вночі. Загалом відстань від підприємства до населеного пункту, згідно з вимогами, дотримана, але утилізація відбувається без будь-яких дозволів».

Андрій Андрущенко, сільський голова Старого Яричева:

«Підприємство працює в селі приблизно півтора року. Воно все ще перебуває в стадії розвитку, зараз будує очисні споруди, справно платить оренду і дає людям роботу. Але замість того, що якимось чином утилізовувати відходи виробництва, вони поставили в приміщенні звичайний котел, в якому спалюють шерсть і нутрощі. Їх пакують в тюки розміром 60 на 40 см і так цілком закидають в той котел. Наскільки мені відомо, жодних документів на таку діяльність у них немає. В селі стояв сморід паленої шерсті, люди скаржилися. Відтак я написав заяву у поліцію. Щоб ви розуміли, кожної зміни відбувається забій 800 свиней. Можете собі уявити, скільки відходів. Заява перебуває на розгляді, сподіваюся, на неї відреагують. Зараз підприємство ніби стоїть, сморід менший. Але все ж таки є. Думаю, спалюють вночі, коли не видно диму з труби».

Гал-іфно просить посадовців ТОВ «Лембергміт» надати коментар з цього приводу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ