Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині вивчають міжнародний досвід у лікуванні опікових травм

У четвер, 15 вересня, у Львівській ОДА Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я провів засідання "круглого столу" на тему "Опікова травма в Україні: лікування та профілактика. Вивчення міжнародного досвіду". Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У засіданні взяли участь народні депутати України, представники міністерств охорони здоров’я, освіти і науки, інформаційної політики, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Львівської обласної державної адміністрації, Національної академії медичних наук України, провідних наукових медичних установ і вищих навчальних закладів, представники професійних спілок, міжнародних і громадських організацій, а також професор Гарвардської медичної школи, лікар Бостонської дитячої опікової клініки Генадій Фуйзалов.

Під час зустрічі експерти відзначили важливість об’єднання зусиль медиків, законотворців та громадськості щодо вирішення проблеми опіків в Україні. Велику увагу приділили питанню профілактики. Окремо також виділили також питання надання першої долікарської допомоги.

Варто зазначити, що Львівщина стала першим регіоном в Україні, де у співпраці з американськими лікарями з 2012 року реалізується пілотний проект спрямований на зменшення опікової травми серед дітей віком до 5 років. Так, за словами голови профільного Комітету парламенту, народного депутата, радника Президента України з гуманітарних питань Ольги Богомолець, кількість зареєстрованих у медичних закладах пацієнтів із опіковими травмами у Львівській області є найменшою в Україні.

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки пропонують спільно розробити та ввести до навчального процесу загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів навчальні години присвячені засвоєнню знань з профілактики опікової травми та надання першої домедичної допомоги потерпілому. А Ольга Богомолець, як народний депутат, звертатиметься і до Міністерства інформаційної політики щодо сприяння у виготовленні та поширенні соціальної реклами спрямованої на зменшення травматизму від опікової травми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ