Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​На Львівщині визначили переможців конкурсу з будівництва сміттєпереробного заводу

​На Львівщині визначили переможців конкурсу з будівництва сміттєпереробного заводу, - відділ прес-служби департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації.

Сьогодні, 31 травня, на підсумковому  засіданні конкурсної комісії щодо визначення інвестора з будівництва сміттєпереробного комплексу з утилізації ТПВ на території Львівської області визначили переможців. Відтак, одразу три компанії: ТзОВ "Вейст Менеджмент Системс", ТзОВ "Глассворк технолоджі" та інвестиційно-екологічна компанія "ІЕК" готові до спорудження комплексів з поводженням ТПВ.

"Ми отримали не просто шанс на будівництво сміттєпереробного комплексу, але утричі більше шансів збудувати такий завод на території  Львівщини. Важливим також є те, що робоча група ухвалила рішення про розгляд ряду інших земельних ділянок та проведення громадських слухань щодо будівництва комплексів з утилізації ТПВ", - зазначила заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак.

Експерти комісії опрацювали подані конкурсні пропозиції та зробили висновок, що запропоновані інвесторами потужності підприємства та технології, а саме: термічна переробка (піроліс, спалювання) та виробництво RDF-палива, є найбільш прийнятними для регіону. Фінансові можливості інвесторів подані в конкурсних пропозиціях дозволяють реалізувати будівництво 3-ох заводів (комплексів) перероблення ТПВ на території  Львівської області.

Наступний крок – проведення громадських обговорень щодо будівництва заводів на ділянках, що придатні для розташування об’єктів поводження з ТПВ.

Також технологічні передпроектні рішення будівництва комплексів перероблення ТПВ винесуть на розгляд містобудівної ради при Львівській облдержадміністрації.

Зауважимо, що 10 травня 2017 року завершено прийом документації другого етапу конкурсу з вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів утилізації (перероблення) твердих побутових відходів у Львівській області, а 18 травня троє інвесторів презентували свої проектні пропозиції.

Нагадаємо, що 10 грудня 2016 року Львівська ОДА оголосила про початок відкритого конкурсу щодо вибору інвестора для будівництва та експлуатації комплексу з утилізації (перероблення) твердих побутових відходів на території області. Для цього було опрацьовано 3 земельні ділянки під розміщення комплексу з утилізації ТПВ, зокрема в Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районі. Пізніше земельну ділянку у Яворівському районі, зважаючи на звернення міського голови Львова, відповідним розпорядженням голови ЛОДА передано ЛКП "Збиранка".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ