Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині й досі стоять пам’ятники "жертвам українських буржуазних націоналістів"

На Львівщині й досі стоять пам’ятники «жертвам українських буржуазних націоналістів»

У селі Грушатичі, яке входить до новоутвореної Новоміської об’єднаної територіальної громади що в Старосамбірському районі Львівської області в центрі села й досі стоїть пам’ятник "жертвам українських буржуазних націоналістів". Можна чітко прочитати півтора десятка прізвищ людей, яких покарали за співпрацю з комуністичним режимом.

Громадський активіст Василь Деркач коментує  це у мережі так: "У селі Грушатичі Старосамбірського району на Львівщині, виявляється, ще досі не знають, хто були ворогами і вбивцями їхніх односельчан. Про це свідчить напис на пам'ятнику у центрі села біля сільського клубу........Доборолась Україна

До самого краю.

Гірше ляха свої діти

Її розпинають...."

Відгукнувся дописом й отець Гальо: "А чому він там ще стоїть??? Там у селі нема влади??? Чи нема патріотів??? Чи там українські закони не діють??? Чи там немає ще (вже) Української Держави???"

Голова Новоміської ОТГ Петро Куляс розповів журналісту Гал-інфо, що ОТГ створена недавно. Він має багато клопоту із нагальними проблемами. Без обговорення із жителями села вирішувати це питання не береться. Однак, уже були попередні розмови із активістами села та району, аби вирішити цю проблему. Чому й досі цей пам’ятник не знесли, судити не береться. Треба питати попередню владу. Каже, що все вирішиться ближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ