Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині з 500 викрадених авто знайдено лише третину

На Львівщині з початку року, за офіційною статистикою ДАІ, було викрадено у автовласників близько 500 автомобілів, і лише третина з них була знайдена працівниками правоохоронних органів. Як повідомили «Гал-info» в прес-службі обласної ДАІ, найчастіше на Львівщині викрадають вантажні та пасажирські мікроавтобуси, фактично всіх марок (найпопулярніші Mersedes, WV, Ford, Renault, Pegeut) та легкові автомобілі модельного ряду Daewoo, WV та ВАЗ.
Водночас в масштабі України, найбільшим попитом у автокрадіїв користуються такі марки, як Daewoo, WV, "Шкода" , "Ауді" та "Мерседес". Зокрема за інформацією Департаменту по зв'язках із громадськістю МВСУ, до початку листопада в Україні було вкрадено 970 автомобілів, з яких машини марки "Daewoo" - 123, "Фольксваген" - 107, "Шкода" - 74, "Ауді" - 70 і "Мерседес" -70. Зокрема лише в столиці в розшуку знаходиться 221 автомобіль, серед яких 32 "Лексуса", 10 "Мерседесів", 6 джипів "Тойота Ленд Крузер", 5 "Ауді Q 7" і 4 "Порш Каєн". Як зазначають столичні працівники ДАІ, найменше викрадаються дорогі й ексклюзивні іномарки, такі як "Мазератті", "Бентлі", "Хаммер" та "Порш". Щодо географії автовикрадень, то найбільша кількість крадіжок здійснюється в Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Львові, Одесі та Харкові. Разом за 9 місяців 2007 року було викрадено 3,8 тис. автомобілів.
Зі слів прес-секретаря ДАІ Світлани Добровольської, найчастіше автомобілі викрадають з метою подальшого поагрегатного продажу, на отримання страховки, на заміну кузова після ДТП. Найменше викрадають автомобілів – переважно дорогих іномарок, з метою отримання викупу.
«Велика імовірність знайти вкрадений автомобіль є, якщо автовласник задзвонить до міліції одразу ж, помітивши викрадення – в перші 5-10 хвилин після нього. Так само висока імовірність знайти викрадене авто, якщо автовласник побачив його під час перегону. Якщо ж автовласник зволікатиме з часом, то зрозуміло, що шанси знайти його авто стають все більш незначними», – зазначила Добровольська.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ