Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині з нагоди 75-річчя створення УПА ветерани отримають на 500 грн більше

На черговій сесії Львівської обласної ради, яка розпочне роботу з 19 вересня, розглянуть питання збільшення одноразової допомоги для ветеранів УПА. Про це сьогодні, 5 вересня, йшлося на президії Львівської обласної ради, повідомив кореспондент Гал-інфо.

З нагоди 75-річчя створення Української повстанської армії ветерани УПА, вдови (вдівці) учасників УПА та політв’язнів додатково отримають по 500 грн.

Як зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин,  це питання розглядатимуть після внесення змін до обласного бюджету.

Нагадаємо, що у серпні комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради погодила це питання.

Грошову допомогу мали б виплатити до Дня захисника України – 14 жовтня.

Виплати планують здійснити у межах обласної Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області  на  2014-1017 роки.

Відтак, комісія доручила департаментам фінансів та соціального захисту населення Львівскої ОДА розрахувати відповідну потребу в коштах, яку врахують при уточненні обласного бюджету за підсумками 9 місяців.

Варто зауважити, що реабілітовані за статтею 3 (в області їх налічується понад 11 500 осіб) до Дня Незалежності України отримають по 800  грн.

Нагадаємо, що до Дня Героїв 1534 ветерани УПА отримували одноразову грошову допомогу у сумі 1 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ