Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині заборонено ловити раків

Львіврибоохорона нагадує, що відповідно до наказу про встановлення літньо-осінньої заборони на лов раків у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області забороняється вилов раків у водоймах області на період з 1 серпня по 15 вересня 2017 року. Саме у цей період відбувається другий етап линьки раків.

Заборона встановлюється задля збереження популяції річкового рака, оскільки саме в період линьки ріст організму раків припиняється. Вони скидають старий панцир та покриваються новим. Скидання панцира може тривати кілька хвилин, а іноді й цілу добу. До цього під старим твердим покривом утворюється новий м’який покрив, і поки він не затвердіє, рак росте в довжину. Повне затвердіння панцира відбувається протягом 1-1,5 місяця. Саме в цей період вони дуже вразливі, тому й накладено заборону на їхній вилов. 

Ловля раків у цей час тягне за собою адміністративну відповідальність за ч.4 ст.85 Кодексу України, за якою накладається штраф у розмірі від 340 до 680 гривень. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25 грн. 50 коп. за кожного незаконного виловленого рака.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства Львіврибоохорона просить повідомити на «гарячу лінію» 0-800-50-52-50.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ