Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині зафіксовано 11 випадків підозри на кір

Станом на сьогодні, 25 квітня, на Львівщині зафіксовано 11 випадків підозри на кір. Зараз ці випадки перевіряють у спеціальній лабораторії. Про це сьогодні на прес-конференції розповіла Наталія Іванченко, асистент кафедри інфекційних хвороб ЛНМУ, головний позаштатний епідеміолог ДОЗ ЛОДА, інформує кореспондент Гал-інфо.

"Для того, щоб поставити діагноз, що це кір, лікар має скерувати матеріал на підтвердження у спеціальну лабораторію ВООЗ. Наразі підтвердження ми не отримали, і офіційно зазначаємо, що кору на Львівщині немає", - запевнила Наталія Іванченко.

За її словами, у Чернівецькій та Івано-Франківській областях станом на сьогодні зафіксовано випадки захворювання на кір.

Також епідеміолог пояснила, чим небезпечна ця хвороба.

"Близько 11 % тих, хто хворів на кір, як наслідок мають запалення легень. Окрім того,  2 % хворих мають енцефаліт головного мозку, бувають й смертельні випадки", - наголосила Наталія Іванченко.

Любомира Кутневич, начальник відділу материнства і дитинства ДОЗ ЛОДА, додала, що у час, коли не існувала вакцина від кору, кількість смертей дітей віком до 5 років від кору була найвищою серед інших захворювань.

Відтак, медики закликають свідомих батьків робити щеплення своїм дітям. 

Додамо, кір надзвичайно заразний, передається повітряно-крапельним шляхом. Симптомами кору є висока температура, нежить, кашель, висип, іноді блювання і пронос. Ускладненнями кору можуть бути пневмонія і енцефаліт (ураження головного мозку). Кір може призвести до смерті. Дві дози вакцини забезпечують довічний захист від захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ