Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині зафіксували близько 500 пожеж в екосистемах

За період з 8 лютого до 12 вересня 2016 року зафіксовано 447 фактів пожеж у лісах, на торфовищах, полях і звалищах сміття окремими осередками на відкритій території площею понад 193 га у межах міста Львова та інших населених пунктів області, повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

Така ситуація склалася внаслідок масового самовільного випалювання населенням сухої рослинності або її залишків.

Шкода від спалювання листя та сухої трави вкрай небезпечна. Дуже часто спалення сухої трави переростає у великомасштабні пожежі, швидкість поширення вогню під час таких пожеж надзвичайно висока, тому локалізувати їх на відкритих територіях дуже важко. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, та поблизу лісових масивів.

Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниці, а також опалого сухого листя у парках і лісосмугах, інших зелених насадженнях, на газонах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність.

Проведеними рейдами спільних груп контролюючих органів та представників влади за порушення правил пожежної безпеки затримано та притягнено до адміністративної відповідальності 122 особи.

За самовільне спалювання рослинних решток на зловмисників накладено штрафи у сумі від 170 до 340 гривень на загальну суму понад 22,0 тис. гривень.

За прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології  13 вересня на території області збережеться висока пожежна небезпека (4 клас),  у  Бродівському районі - надзвичайна пожежна небезпека (5 клас).

Протягом 14 вересня поточного року по півдню області збережеться середня пожежна небезпека (3клас), в північній частині очікується висока пожежна небезпека (4 клас), у Бродівському районі збережеться надзвичайна пожежна небезпека (5 клас).

Департамент з питань цивільного захисту закликає громадян відмовитися від практики спалювання опалого листя‚ сухої трави та інших рослинних залишків, адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ