Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На Львівщині запалили факел шостих Всесвітніх бойківських фестин

Вчора, 30 липня, на найвищій вершині Львівщини горі Пікуй у селі Верхнє Гусне Турківського району запалено факел шостих Всесвітніх бойківських фестин. Також цього дня у селі відбулось культурно-мистецьке свято, повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

З 31 липня по 2 серпня 2017 року пройде естафета факела фестин і творчі заходи в населених пунктах:

31.07.2017р. понеділок, с.Верхнє Висоцьке, 13.00 год.

31.07.2017р. понеділок, с.Комарники, 17.00 год.

01.08.2017р. вівторок, с.Нижнє Висоцьке, 13.00 год.

01.08.2017р. вівторок, смт. Бориня, 17.00 год.

02.08.2017р. середа, м.Турка, 12.00 год., урочиста хода учасників фестин з факелом, а о 13.00 год. на Майдані Т.Шевченка м.Турка відбудеться урочисте відкриття Шостих Всесвітніх Бойківських фестин.

Нагадаємо, що 2-6 серпня на Турківщині відбудеться вже шостий фестиваль бойків, під час якого планується проведення 85 різноманітних заходів. На мистецьку програму запросили бойків із Словаччини, Польщі та США.

Цього  року усі заходи вирішили проводити у різних населених пунктах. Основною точкою буде село Явора, але до свята залучили загалом понад 10 сіл.

Конкурс силачів «Найсильніший бойко», відбудеться під егідою найсильнішої людини планети – Василя Вірастюка.

Змагання відбудуться на Співочому полі с.Явора 6 серпня, початок змагань о 15.30. Приїзд учасників та реєстрація 6 серпня 20017 року до 15.00 год. Попередній відбір учасників відбудеться 3 серпня під час змагань «Бойківські забави» на стадіоні «Карпати» міста Турка. Поч. о 11.00 год.

Вперше на фестивалі представлять локацію з автентичною бойківською кухнею, на якій кожен охочий зможе почастувати стравами за оригінальними давніми рецептами.

Також у цьогорічній програмі фестивалю - туристичні походи, концерти, турніри з шашок та шахів, міжнародні конференції, конкурси, спортивні змагання, вистави, змагання силачів, творчі зустрічі та багато іншого. У молодіжній частині програми передбачено вечірні дискотеки, виступи відомих виконавців  та музичний сюрприз на закриття фестивалю.

Довідка.

Всесвітні бойківські фестини — міжнародний етнічний фестиваль бойків, який відбувається один раз на 5 років у Турківському районі Львівської області (м. Турка та с. Явора). Ініціатором проведення Всесвітніх бойківських фестин був у 1992 р. голова Всеукраїнського громадського товариства «Бойківщина XXI століття» Петро Косачевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ