Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині лише 5% скарг стосуються якості харчів, решта - комунпослуг та побутових товарів

На Львівщині лише 5% скарг стосуються продуктів харчування, інше - комунальні послуги та промислові товари. Найбільше скарг щодо якості побутової техніки та меблів. Про це сьогодні, 5 липня, розповіла Олександра Чушак, в.о. начальника головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, інформує кореспондент Гал-інфо.

З травня цього року на Львівщині та в Україні загалом запрацювала нова Держпродспоживслужба, яка по-іншому контролюватиме якість продовольчих та непродовольчих товарів.

"Тепер якщо хтось береться щось виробляти, то  відповідальність за якість продукту автоматично  лягає на виробника. Якщо ж виробники обманюють чи помиляються, тоді їх очікують штрафи та кримінальна відповідальність", - розповіла  Олександра Чушак.

прес-клуб

За її словами,  кожне виробництво зобов'язане створити лабораторію, яка відповідатиме усім вимогам ЄС, і тоді тільки може продавати товар, чи подавати його на експорт.  Тому увесь контроль підприємство бере на себе, а нова Держпродспоживслужба  лише здійснює контроль над виробництвом.

акі спеціальні лабораторії вже запроваджені у близько 7% підприємств в Україні. Щодо Львівщини, то я знаю лише про 4 підприємства", - зазначила  в.о. начальника головного управління Держпродспоживслужби.

"На ринки ЄС не потрапить український продукт, поли він не пройде тестування у лабораторії. Українські виробництва просто змушені мати якісні лабораторії задля експорту товару за кордон", - наголосила  Олександра Чушак.

"Щодо базарної торгівлі, то вона мала б бути в Україні заборонена, однак цього нема. За кордоном таких ринків нема, бо люди не знають, що це за молоко і, чи пройшло воно лабораторний контроль", - додала Олександра Чушак,

Відтак, у випадку неякісних товарів, можна звертатись за тел. (032) 252 69 59 чи за адресою: м. Львів, вулиця Промислова, 9, або [email protected].  

Додамо, територіальні управління Держпродспоживслужби запрацювали замість регіональних представництв Держветфітослужби, Держспоживінспекції, Держцінінспекції, які ліквідували та реорганізували. Головою Держпродспоживслужби 24 лютого 2016 року призначено Володимира Лапу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ