Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині запровадять сім освітніх округів

Вчора Львівська обласна рада прийняла рішення „Про затвердження першочергових заходів на виконання „Основних напрямів розвитку освітньої галузі області на період 2007-2008 років”, що передбачає впровадження в дію семи освітніх округів у Сокальському, Дрогобицькому, Сколівському, Кам’янко-Бузькому, Старосамбірському, Мостиському і Самбірському районах. Для цього буде створено базові школи з висококваліфікованими кадрами, які забезпечуватимуть належне навчання дітей. Проблема довозу дітей до базової школи вирішуватиметься з допомогою програми „Шкільний автобус”, яка, за словами депутата Львівської обласної ради Людмили Козак, успішно діє на території Львівщини.
  Окрім цього, буде створено Центр розвитку освіту при Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.
  За словами депутата Львівської обласної ради Людмили Козак, така програма розвитку освітньої галузі запроваджується вперше в Україні і на початковому етапі буде проводитись як експеримент.
 Головним новаторством у сфері загальної середньої освіти є поділ класів на групи при вивченні української мови, іноземної мови та інформатики, якщо кількість учнів у класі перевищує 24 дитини. Це буде здійснюватись за кошти місцевого бюджету. Загалом програма потребує 7 801 000 гривень у 2007 році та 10 018 000 гривень у 2008 році, які планують виділити з обласного бюджету.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ