Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині затримано групу «барсетників»

Працівники карного розшуку затримали трьох чоловіків, які за допомогою спеціального сканеру відчиняли автомобілі та викрадали звідти документи й інші речі, – повідомила сьогодні, 26 січня, прес-служба ГУ МВСУ у Львівській області.

Упіймали «барсетників» неподалік села Судова Вишня, що у Мостиському районі Львівщини. Зловмисники поверталися до Львова після чергової крадіжки. Чоловіки намагалися втекти, однак, не вдалося.

Оперативники вилучили у крадіїв так званий сканер – пристрій, за допомогою якого вони відчиняли чужі автівки. Окрім цього, у зловмисників знайшли також поцуплені речі.

«Того дня вони вже встигли «відзначитись» на території Мостиського району. Постраждала вибігла на кілька хвилин у справах. Автомобіль залишила на вулиці. Доки жінки не було, «барсетники» непомітно відчинили машину і викрали торбинку, де були документи та гроші», – повідомив заступник начальника відділу УКР ГУ МВС України у Львівській області Володимир Хаба.

Викрадачі діяли надзвичайно швидко. Жінка сіла за кермо за кілька хвилин, нічого не помітила та спокійно поїхала додому. Про крадіжку дізналася лише від правоохоронців. Ті затримали зловмисників швидше, аніж постраждала помітила зникнення речей.

Вже порушено кримінальну справу за ст.185 ч.2 ККУ – крадіжка. За вчинення цього злочину передбачено до п’яти років ув’язнення.

За словами правоохоронців, є підозри, що учасники цієї злочинної групи причетні до низки інших викрадень, вчинених впродовж останніх місяців на Львівщині. Зараз цю версію перевіряють.

Тим часом, у міліції радять – аби не стати жертвою «барсетників», ніколи не залишайте дорогі речі у машині. Навіть, якщо йдете лише на хвилину, завжди беріть їх із собою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ