Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині затримано злочинну групу, яка викрадала нафтопродукти

На Львівщині правоохоронці затримали злочинну групу до якої входило 8 осіб. Вони в одному із районів області здійснили незаконну врізку у нафтопродуктопровід. Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.
Нацполіція
Нацполіція
Нацполіція
Нацполіція

Правоохоронці встановили, що злочинці на глибині півметра проклали замаскований відвід довжиною 2,5 кілометрів  до лісопосадки, яка знаходилась на  окраїні села одного з районів області. Там знаходилась вкопана у землю накопичувальна ємність об’ємом 40 м куб., вже заповнена викраденою нафтою.

За допомогою насоса високого тиску  проводився незаконний відбір нафтопродуктів та перекачувався у вантажний автотранспорт.

15 червня під час спроби розкрадання чергової партії нафтопродуктів зловмисники були затримані поліцією. Вони намагалися вивести викрадене на двох вантажних автомобілях, які вже були переобладнані для перевезення нафтопродуктів.

У подальшому оперативники УЗЕ встановили перевалочну базу зі зберігання викрадених нафтопродуктів. Вона знаходилась в ангарному приміщенні.

На території ангару поліцейські затримали ще один автомобіль, під час завантаження чергової партії нафтопродуктів. Там же виявлено полімерні ємності, в яких зберігався викрадений нафтопродукт.

Усього поліцейські вилучили понад 45 тонн зазначеної продукції.

На даний час правоохоронцями встановлюється мережа збуту викрадених нафтопродуктів. Здійснюються оперативно-розшукові заходи направлені на встановлення місць зберігання викрадених нафтопродуктів, а також місця придбання обладнання для вчинення незаконної врізки.

Слідчим відділом Головного управління Нацполіції у Львівській області розслідується кримінальне провадження розпочате за  ч. 2 ст. 292 (Пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України.

П’ять учасників злочинної групи вже затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо затримання інших учасників групи. 

      

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ