Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині завершилось святкування Днів української діаспори

У Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької урочистою академією завершилося святкування Днів української діаспори, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Протягом трьох днів святкування у Національному університеті «Львівська політехніка» презентували історико-документальну виставку,  відбувся V Міжнародний конгрес «Діаспора як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті» та Міжнародна науково-практична конференція «Світовий конгрес українців: вчора, сьогодні, завтра».

"Світове українство є, і воно завжди в усі часи гордо несло прапор України на всіх континентах. Ви наша гордість і душа нашої держави. Не припиняйте любити нашу державу і ми завжди будемо на вас рівнятись", - наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка під час урочистого завершення святкування.

В межах святкування в Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького презентували виставку творів митців діаспори.

Окрім того, представники української діаспори з усього світу взяли участь у акції «Українці разом – майбутнє за нами» у Шевченківському гаю та вшанували пам'ять новітніх Героїв на Личаківському цвинтарі.

Святкування Днів української діаспори відбувалось з нагоди 50-ліття Світового конгресу українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ